DEATH TO THE DEATH STAR

Death to the Death Star – I don’t want to move to Mars

En sanse-modstandsbevægelse

Dødstjernen er et tech-fix, en gold planet i Star Wars - modstandsbevægelsen arbejder for liv, er et mycelium der strækker sig ud og favner planeten, små tråde af sanselighed dunker af energi; vi kæmper med sanselighed og sammenhold mod en udregnet mekanisme. Mod en profitmaskine der udvikler sig igennem konkurrence. En mekanisme der, som en guddom, skal vokse i det uendelige og regere over organisk liv, næres af organisk liv. En glubsk og ignorant maskine, en mekanisme der vil suge alt liv ud af planeten, mens den vokser uendeligt; og mekanismens tilbedere leger med at lave deres egen kunstige kopi af økosystemet på den golde planet Mars. Leger med at fremstille sin egen kunstige version af jorden, et lille paradis på en ubeboelig planet, når alt er suget ud. Et paradis for de få.
Modstandsbevægelsen er subtil, modstanden er blød, det modsatte af det hårde og stålsatte, konkurrerende kodeks, den bløde levende krop og jord samler sig og fletter modstand.
Længe har denne beregnende mekanisme regeret, længe har den ødelagt liv i mange lag, givet planeten golde inficerede pletter, udslet og ondartede tumorer, længe har vi, de sikrede, de veltilpassede, ignoreret hvordan områder er blevet maltrakteret, hvordan lokale kulturer og liv er blevet udsat for mekanismen i en ulig kamp mod hensynsløs uhåndgribelig overmagt og udnyttelse.
Nu, her er vores bløde, inderlige og heftige modstand, vi slås ikke vi bløder på jorden. Vi bløder med jorden og hinanden, vi bløder med de udnyttede og det udpinte. Vores blod er ingenting og det er alt, det er frustration og søgen efter mod. Modet skal hjælpe os slippe vores frygt og magelighed, hjælpe os kæmpe for andre, alle dem og det som bliver mast under den overmagt af udnyttelse og hensynsløshed, alle dem hvis liv ikke har betydning, hvis liv drukner, udsultes, forgiftes og udtværes menneskeligt og mere end menneskeligt. Vores modstand er livstråde der forbinder os, vi danner mycelier og finde nervetråde til at forbindes.
Vi mennesker i det globale nord har leget guder over liv og død på planeten for længe. Vi mennesker i det globale nord må opgive vores udødelighed nu, gøre os dødelige, sårbare og forbundne med resten af planetens liv, plante-, dyre- og menneskeliv. Vi mennesker i det globale nord må opgive vores privilegerede særstatus, aflevere scepteret, kronen skal sprænges og andre skal til. Ellers uddør de og vi, langsomt lidende blodfattigt, fanget i maskinen af golde magtstrukturer.

Død over Dødsstjernen- en sansemodstandsbevægelse ​

Latexflaget er symbol for den abstrakte sanse-modstandsbevægelse, der som kunstprojekt opstår i mange former. Flaget bliver også lavet igen og igen, ofte når det har indgået i en udstilling, bliver det efterfølgende lagt ud i naturen lokalt, for at opløses og dets materialer gå tilbage i jorden og kredsløbet.​

Død over Dødsstjernen- en sansemodstandsbevægelse ​

Performance og fællessamtale, 25 min. KLIMAX klima festival, Køge okt.2022 ​

jeg kan ikke glemme – hele tiden – jeg er også den fælles organisme, min krop er en del af den fælles organisme er et økosystem i økosystemet

jeg er i og med den fælles verden og ånder i og med den

 

så jeg synes ikke jeg kan ikke være bekendt kun at forsvinde ind i en hyggelig fantasi 

for jeg vil ikke være et røvhul mere

jeg har altid spekuleret over hvad jeg ville gøre hvis jeg levede under en krig, ville jeg udsætte mig selv og min familie for fare ved at hjælpe andre? Ville jeg gribe til våben? 

Det er vildt at tænke over

 

men

Jeg bliver nødt til at gøre mit bedste